Atlas Road

Atlas road represents a mixed-use development location in Dunswart, Boksburg, Johannesburg. The purpose of this redevelopment is firstly to provide a socio-economic profile of the primary established consumer market for the property.

Site Layout

The retail shops are located on ground level with shop fronts facing out directly onto an open parking area. A pedestrian covered walkway separates the parking area from the shops and provides weather protection to shoppers. Servicing, deliveries and fire escapes are provided to the rear of the shops. The office component is located on the first floor of the site and retail/banking services are located on the ground floor.

Architectural Concept

The development will be constructed as a concrete and steel framed structure and enclosed with brick walls, glazed aluminium shop fronts and a combination of metal sheeted and concrete slab roofs. Finishes to the front fa├žade and walkways will include facebrick, plaster and paint, tiling and paving. The parking and perimeter areas will be landscaped. Service yard areas will be enclosed and secured with screen walls and gates , with all other boundaries fenced and secured.